ProBuild overtuigt niet in eerste oefenwedstrijd

In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen kon ProBuild Lions nog niet overtuigen. Promotiedivisionist US trok met 42-53 aan het langste eind.

Goed, US is een ingespeeld team met veel ervaring, terwijl ProBuild Lions min of meer opnieuw aan het beginnen is. Ook maakte het wel wat uit dat Katie Bussey nog niet meedeed, omdat de Amerikaanse donderdagavond op de training een (hopelijk) lichte knieblessure had opgelopen.

 

Ayla Simdorn can jump

Maar een nederlaag tegen een promotiedivisieteam? Het zat coach Laki Lakner na afloop toch niet helemaal lekker. “Het liep nog voor geen meter. Dat kun je misschien ook niet verwachten na een week trainen, en een ramp is het ook niet, maar ik had met name van mijn veteranen wel wat meer verwacht. Je zou op individuele klasse toch zo’n wedstrijdje moeten winnen, al hebben we daar niet echt op gecoacht. In elk geval: we hebben nog veel te doen de komende weken.”

Lakner wisselde steeds zijn oude garde voor de rookies en het was inderdaad opvallend hoe weinig dat uitmaakte.

Het ging de coaching staff vooral om de verdedigingsvormen. Duidelijk is dat ProBuild veel zal gaan pressen, met heel veel druk op de bal. Dat lukte vandaag zo nu en dan, maar ook lieten de Lions veel steken vallen, waarvan vooral de snelle Cheryl Simson voor US kon profiteren. Ook Marie Hoogstraten wist de gaten tussen haar ex-teamgenoten wel te vinden.

Het eerste kwart eindigde in een gelijk stand van 11-11. Met rust stond US met 19-23 voor en na de derde periode was het verschil opgelopen tot 30-38.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.