ProBuild begint met de training

Vandaag mocht het nieuwe team van ProBuild Lions voor het eerst aan de bak. Drie basketballcoaches (Laki Lakner, Ilija Bozivic en Jesse Korf) en twee conditiecoaches (René Wormhoudt en Gerald Noorden) namen de nieuwe selectie twee maal twee uur afwisselend onder handen. Morgen wordt hetzelfde programma nog een keer afgewerkt.

De selectie was compleet, op Katie Bussey na. De nieuwe Amerikaanse wordt aanstaande dinsdag verwacht. Sanne van Dongen, die in het voorjaar een knieoperatie onderging, werkte een aangepast programma af.

Belinda Bos doet de lay-up voor

Hoofdcoach Laki Lakner nam het onderdeel taktiek voor zijn rekening. “Het kost nog wel even was tijd om alle nieuwe plays erin te krijgen”, zei hij. “We hebben veel ingeleverd wat betreft ervaring en lengte, maar gewonnen aan snelheid en enthousiasme. Het is heel prettig om met deze jonge meiden te werken die ambitie hebben en vooruitgang willen boeken.”

Ee aantal jeugdspeelsters – Tessa de Bie, Nina Burgert, Beau Baars, Mirthe Meskers en Delicia van West – spelen ook in de MU20 eredivisie bij BC Apollo. Laki Lakner en Jesse Korf hebben de trainingen zorgvuldig afgestemd. Alle meiden in de ProBuild-selectie kunnen elke dag trainen, soms meermaals. Inclusief fitness en de wedstrijden kunnen ze boven de 20 uur per week uitkomen.

1 thought on “ProBuild begint met de training

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.