Nationale U16 eindigt op 12e plek

De meiden U16 hebben hun laatste wedstrijd op het EK in de A-divisie verloren. Zweden won in Hongarije het duel om de elfde en twaalfde plaats: 51-61.

Foto: Ruud Fokke

Op de NBB site valt te lezen dat de twaalfde plaats niet tot tevredenheid stemde bij bondscoach Bart Sengers. “We hebben de doelstelling – niet degraderen – gehaald, maar zo voelt dat nu even niet. We begonnen het toernooi fantastisch tegen Duitsland. Vervolgens verliezen we de eerste drie wedstrijden in de tweede ronde en dat was behalve tegen Frankrijk niet nodig. Het volgende doel was de negende plek, waar we met drie teams om streden waar we normaal gesproken van moeten winnen. We moeten als team, maar ook individueel nog maar eens naar dit toernooi kijken. Spanje-Italië is de finale en dat is toch zuur, want Spanje hebben we het moeilijk gemaakt en van Italië hebben we zelfs gewonnen.”

Oranje speelde tegen Zweden opnieuw zonder de zieke Iris Zwart en met de knieblessure van Deborah Vos werd geen risico genomen. Esther Fokke zat al snel met twee fouten aan de kant en zo bleef er weinig lengte over. “We begonnen niet scherp genoeg, in de eerste aanval worden we zo voorbij gelopen en geven we een open lay-up weg”, zag Sengers. “We waren niet voldoende bij de les en dat had te maken met een gebrek aan inzet. Iets meer vechtlust had ons wel geholpen.” Janis Ndiba was met 12 punten en 14 rebounds topscorer en toprebounder.

Na het vertrek van Emese Hof kon Sengers dit EK meer minuten geven aan de jongelingen. “Die ervaring is erg waardevol, hopelijk gaan we dat de volgende zomer terugzien”, besloot Sengers.

Beau Baars speelde in de laatste wedstrijd vijf minuten, maar kwam niet tot scoren. Wel liet zij een assist en een steal aantekenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.