Een nieuwe Katie

Vandaag maakte het management van ProBuild Lions bekend tot overeenstemming te zijn gekomen met de agent van Katie Bussey, een Amerikaanse guard van Montana State University. Na Katie Harty dus opnieuw een Katie, van wie de coaching staff hoopt dat ze net zo productief zal zijn als haar naamgenote.

Het zou moeten kunnen. Katie Bussey scoorde in haar senior-seizoen gemiddeld 17,3 punten per wedstrijd en werd dit jaar gekozen in het All Big Sky Conference First Team, dat wil zeggen tot de beste vijf speelsters van de conference. Ze scoorde het afgelopen seizoen ook de meeste driepunters.

Sterker nog: ze scoorde in haar collegecarrière meer driepunters dan wie dan ook in de Big Sky conference. Begin dit jaar brak ze het record van 238 dat op naam stond van … Chelsey Warburton van Weber State University en later van ProBuild Lions. En Chelsey herinneren we ons inderdaad als een speelster die behoorlijk goed kon mikken van lange afstand.

Coach Laki Lakner toonde zich enthousiast over de komst van Bussey. “Ze lijkt behoorlijk all-round, en is in elk geval een uitstekende schutter die haar eigen kansen kan creëren. Maar met buitenlandse aanwinsten weet je altijd pas zeker als je ze een paar wedstrijden in je team hebt zien spelen. We doen wat we kunnen om op afstand goed te scouten en te analyseren, maar je hebt niet alles in de hand. We gaan het dus nog zien, maar mijn verwachtingen zijn hoog.”

Katie Bussey is een shooting guard van 1.75 meter. Bij ProBuild zal zij samen met Molly McDowell het startende back-court-duo gaan vormen.

Overigens heeft ProBuild nóg een Katie gekend, die toevallig ook van Montana State University kwam: Katie Burrows, die voor ProBuild uitkwam in het seizoen 2005-2006.


Katie draagt nummer 10.

Katie Bussey | Photo: Bozeman Daily Chronicle