Meisjes U14 slaan goede slag in Nederlands kampioenschap

De meisjes U14 van ProBuild Lions zijn de strijd om het Nederlandse kampioenschap uitstekend begonnen. Vandaag vond de eerste ronde van een halve competitie van tien wedstrijden plaats in Landsmeer. ProBuild won de eerste wedstrijd van concurrent STOL Grasshoppers met 82-76. Pointguard Denise Bloemkolk leidde de Lions met maar liefst 37 punten en Femke Slim had er 17.

In hun tweede wedstrijd ontmoetten de meiden van coach Johan Kaal – die geassisteerd werd door Laki Lakner – Eurosped Twente. In tegenstelling tot de eerste partij was deze met rust al niet meer spannend. ProBuild won uiteindelijk met 33-67. Dit keer was Femke Slim de meest productieve speelster met 19 punten. Denise Bloemkolk had er 11 en Naomi Blok 10.

Volgende week gaat de strijd verder in Katwijk. ProBuild speelt dan tegen HSV Basketball en Black Eagles.

WU14 NL kampioenschappen 26 mei 2012 Landsmeer