ProBuild gaat verbouwen

Het team van ProBuild Lions gaat grondig op de schop. Het management en de coaching staf vonden het tijd worden voor nieuws, terwijl ook een aantal speelsters het voor gezien willen houden in de eredivisie. Na een mooie laatste mijlpaal – een kampioenschap – werd het dus tijd om afscheid te nemen.

Bekend was al dat ProBuild het contract met Marlous Nieuwveen niet wilde verlengen en dat zij zal overstappen naar STOL Grasshoppers. Ook Christine Presswood kreeg geen nieuw contract aangeboden.

Marie Hoogstraten, Karen Heinen, Romy Stijsiger en Dewi Keppy zullen eveneens vertrekken. Zij hebben drukke banen of studies en willen een stapje terug doen. Ze gaan hoogstwaarschijnlijk in de promotiedivisie spelen.

Molly McDowell, Belinda Bos, Nadine Boesaart, Sanne van Dongen en Kim Hartman hebben zich voor het komend seizoen weer aan de Lions verbonden. Daarnaast zal een tweede Amerikaanse speelster worden aangetrokken. Van BC Apollo komt Ayla Simdorn over. Verder is de jeugdopleiding van ProBuild Lions inmiddels zover dat er speelsters voor het eerste team afgeleverd worden. Beau Baars, Nina Burgert en Delicia van West zijn in elk geval van de partij. Volgende week meer daarover. Ook hoopt het management dan de tweede Amerikaanse te kunnen introduceren.

De coaching staf zal volgend seizoen weer bestaan uit Laki Lakner, Ilija Bozovic en Jesse Korf.

Daarmee staat de teller voorlopig op tien speelsters. “We hebben denk ik een mooie mix van twee goede Amerikaansen, een paar Nederlandse speelsters die zich bewezen hebben en de meiden die uit onze eigen jeugd komen”, aldus coach Laki Lakner. “Ik geloof niet dat we de komende competitie een slecht figuur gaan slaan. Als coaching staf hebben we er veel zin in. We gaan klein en snel spelen, in tegenstelling tot afgelopen jaar. Met dit team kan er ook weer hard op conditie en snelheid getraind worden. Dat was vorig seizoen met al die blessures en wat minder belastbare speelsters toch wat lastig.”