Sleutelwedstrijd

Zaterdagavond in een ongetwijfeld kolkend en tot de nok bezet Indoorcentrum Landsmeer: de vierde wedstrijd in de finaleserie tussen ProBuild Lions en Challenge Sports Binnenland Rotterdam. De serie biedt alles wat play-off basketball zo mooi maakt: emotie, spanning en sensatie in een harde strijd op leven en dood.

In zo’n uitputtingsslag waarin de speelsters aan elkaar gewaagd zijn, komt het vaak aan op tactische en mentale voorbereiding door de coaches. Het gaat dan soms om details op de vierkante centimeter die de gemiddelde toeschouwer niet eens kan waarnemen, maar die het verschil tussen winst en verlies kunnen uitmaken. Vandaar dat de Landsmeerse coaches Laki Lakner, Ilija Bozovic en Jesse Korf rondlopen met vierkante ogen van het turen naar het videoscherm en de DVD-brander overuren maakt. Het resultaat is dat hun speelsters precies weten wat hun te doen staat.

Althans, dat hopen we. Want de media spreken van een sleutelwedstrijd. Indien ProBuild Lions weet te winnen, dan is de stand 3-1 hebben de Lions drie opeenvolgende kansen om het kampioenschap te behalen. Wint Challenge Sports, dan is de serie teruggebracht tot een best-of-three waarin de Rotterdamsen weer het thuisvoordeel hebben.

De wedstrijd begint om 19:30 uur. Het is aan te raden om vroeg te komen; kaarten zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar.

Coaching staff