Molly McDowell Player of the Week bij iBasketball

Voor het eerst dit seizoen werd een speelster van ProBuild Lions verkozen als Player of the Week bij iBasketball. Natuurlijk was dat Molly McDowell, die in de halve finales tegen Lekdetec gemiddeld bijna 20 punten per wedstrijd liet aantekenen.

Hieronder het betreffende artikel op iBasketball:

It’s Playoff time en de halve finales zijn inmiddels achter de rug. Challenge Sports Binnenland heeft inmiddels met 3-0 STOL Grasshoppers opzij gezet en de winst in de serie tussen Probuild Lions en Lekdetec.nl was voor de ploeg uit Landsmeer met 3-1.

Maar de Player of the Week is een individuele prijs en dus doken we weer de statistieken in, en keken naar wie de grootste invloed had op de resultaten van haar formatie. En hierin gaat de prijs voor het eerst dit jaar naar Landsmeer. Molly McDowell was al fantastisch in de bekerfinale tegen Lekdetec een week voor de playoffs, en zette die vorm door in de serie tegen Lekdetec.

Met 19,8 points per game gevoegd bij 2,8 rebounds en 4 assists per wedstrijd was ze the heart and soul van de Landsmeerse formatie. Het sterke spel van de Amerikaanse allrounder inspireerde haar teamgenoten zo dat ze met 3-1 winst in de serie revanche namen voor de nederlaag in de bekerfinale. Ze was daarmee net even belangrijker voor haar team dan Jantine Kraak voor Challenge Sport Rotterdam was, die voor 17,3 points en 11,4 rebounds tekende in de soeverein gewonnen serie tegen STOL Grasshoppers.