Donderdag beginnen de Finals

Donderdagavond 20.00 uur beginnen in Rotterdam de finals van de play-offs. ProBuild Lions mag samen met Challenge Sports Binnenland Rotterdam gaan uitmaken wie zich de volgende kampioen van Nederland mag noemen.

Wie vier wedstrijden wint, krijgt de kampioensbeker. De serie telt maximaal zeven wedstrijden, waarbij Challenge Sports op grond van de rangschikking in de competitie het thuisvoordeel heeft. We beginnen met twee wedstrijden in Rotterdam, dan volgen twee wedstrijden in Landsmeer. De eventuele volgende wedstrijden worden om-en-om gespeeld. Dit schema is zo bepaald om te voorkomen dat één team alle thuiswedstrijden op zaterdag speelt en het andere team alleen midweekse thuiswedstrijden heeft.

Beide teams hebben het afgelopen decennium al een aantal keren in de finale gestaan, maar nooit tegen elkaar. De tegenstander was in de meeste gevallen Den Helder. De Lions werden drie keer kampioen, Binnenland lukte dat tot nu toe nog niet.

Dit jaar heeft het team uit Barendrecht echter volgens velen de beste papieren. Challenge Sport eindigde als eerste in de reguliere competitie en heeft een goed ingespeeld jong team, waarin alle posities goed bezet zijn en bijna iedereen zowel van binnen als van buiten de bucket kan scoren.

Het afgelopen seizoen ontmoetten Binnenland en ProBuild Lions elkaar zes keer: vier keer in de competitie, één keer in de bekerstrijd en één keer voor de Supercup. Beide teams wonnen drie wedstrijden. Als deze trend zich voortzet, wordt het een spannende serie.

Hopelijk weten aanstaande donderdag en zaterdag vele Landsmeerse supporters de weg naar het Topsportcentrum in Rotterdam te vinden.