BC Apollo meiden U20 eindigen seizoen met nederlaag

En dat was ook niet zo verwonderlijk. Verenigingsbelangen gingen dit keer voor teambelangen. Linda Polak en Bloeme van der Zwan speelden met het Apollo-promotiedivisie team mee. Nina Burgert en Beau Baars moeten op zondag met Probuild Lions U16 om het Noordhollands kampioenschap gaan spelen. Hiermee vielen wel ineens vier belangrijke pilaren weg in een team dat toch al niet zo ruim in de fitte speelsters zit.

De resterende acht meiden besloten er toch een leuke middag van te maken tegen Almonte, want dat was de tegenstander. Almonte is een team dat qua ontwikkeling al verder is dan de Apollomeiden en al snel stond het 10-0. Door twee driepunters van Delicia van West en een score van Esmee van Scheppingen stond het 15-8 na de eerste periode.

Apollo kwam de tweede periode heel goed uit de startblokken, met een driepunter van Sybel Erduran en het werd 15-14. Er waren meteen kansen om bij te blijven, maar er vielen teveel ballen net naast de ring, zowel met vrije worpschieten als met een aantal fastbreaks. De rust kwam bij 25-18.

Na de rust speelde Apollo nog steeds goed mee. Andrea Volkers scoorde vier punten (o.a. na een prachtige assist van Thelma Grotendorst). Bovendien werd er met name in de verdediging uitstekend gerebound en kwam Almonte er niet echt door. Stand na de derde periode 37-28 voor Almonte.

In de laatste periode was het tot midden in de periode een leuke wedstrijd. Het werd 41-34 voor Almonte en daarna werd het af en toe een tikje grimmig. Almonte speelde de wedstrijd uit en door een viertal driepunters werd de uitslag toch nog wat groter dan eigenlijk nodig was. Eindstand 58-39.

Daarmee kwam een eind aan een seizoen dat qua scorebordjournalistiek niet zo goed verlopen is. Van de 22 competitiewedstrijden werden er slechts drie gewonnen. Wel is het interessant om te zien dat speelsters een goede ontwikkeling aan het doormaken zijn, die hopelijk in het nieuwe seizoen kan worden voortgezet.

Scores: Delicia 15, Sybel 12, Andrea en Nienke 4, Esmee 2, Thelma en Zora 1.