Negende bekerfinale voor ProBuild

Op de website van de NBB is een lijst te vinden met bekerkampioenen vanaf 1951. Zo valt te lezen dat Den Helder tot nu toe zes bekers heeft verzameld, waarvan er vijf werden veroverd in de jaren 90 van de vorige eeuw.

In Landsmeer staan er vier van wat recenter datum, uit de jaren 2006, 2008, 2009 en 2010. Een “three-peat” dus voor de Lions, iets wat De Helder in 1997, 1998 en 1999 al presteerde.

Recordhouder is echter het legendarische team van Blue Stars, dat onder de namen Fiat Stars en Gerard de Lange in de periode 1971-1976 zes keer achter elkaar de Nederlandse beker won. In totaal won het Amsterdamse team de Nederlandse beker maar liefst 17 keer in de periode 1950-1976. Over dominantie gesproken.

ProBuild Lions stond vanaf 2000 negen keer in de finale. Eén speelster was daar altijd bij: Nadine Boesaart, die dit jaar haar 13e seizoen bij ProBuild speelt.

Dit keer nemen de Lions het op tegen Lekdetec uit Bemmel, een team dat voor het eerst in zijn bestaan in de finale staat. Hoewel: de zusjes Biesters en coach Robin Hollander hebben het allemaal al eens meegemaakt.

Gezien de ontmoetingen tussen Lekdetec en ProBuild tot nu toe belooft het een spannende ontmoeting te worden. In de competitie wonnen de Lions drie van de vier wedstrijden, maar Lekdetec versloeg ProBuild in de halve finale van de Final Four. De stand is dus 3-2 in het voordeel van de Lions.

Het team uit Bemmel is ook aan ProBuild gekoppeld in de halve finale van de play-offs, dus het aantal ontmoetingen komt dit jaar op minstens 9 en maximaal op 11. Zo leer je elkaar wel kennen.

De meiden van ProBuild kunnen zaterdag alle steun gebruiken. Komt dus allen naar Almere, waar de wedstrijd om 19:30 uur begint. Het Topsportcentrum ligt op nog geen 25 minuten rijafstand van Landsmeer en er zijn gratis parkeerplekken genoeg. Het adres voor in de navigator luidt: Pierre de Coubertinlaan 7, 1362 LA Almere.