BV Apollo meiden U20 verliezen laatste thuiswedstrijd

En meteen kansloos ook. Lokomotief ging na ongeveer een uur en drie kwartier met een 57-98 overwinning de Apollohal uit. Op die overwinning viel weinig af te dingen. Bij Apollo begint zich te wreken dat een aantal speelsters lang geblesseerd is geweest en dat sommige andere speelsters een dubbel of soms zelf drievoudig programma moeten spelen.

Dat was ook het beeld van deze wedstrijd. Afgezien van het feit dat Lokomotief een betere ploeg is, was de motor bij de Apollomeiden aan het eind van de wedstrijd ook leeg. Er werden in de vierde periode nog maar vijf punten gescoord en dat zijn er natuurlijk veel te weinig.

Na de eerste periode kon de wedstrijd al het stempel ‘verloren’ krijgen. Een stevige fullcourt press van de Rijswijkse dames zorgde ervoor dat er van opbouwen niet veel terecht kwam. Na de eerste periode stond het 11-24.

De tweede en derde periode liepen voor Apollo het best. Aanvankelijk liep Lokomotief nog uit naar 13-29 en 14-34, maar toen kwamen de Apollomeiden beter in het spel. Stand bij de rust 29-45. In de derde periode waren er drie driepunters van Linda en nog een van Delicia. Daardoor kon Apollo nog even hopen op een redelijk eindresultaat.

Zoals eerder gemeld werd die hoop al snel in de vierde periode in de bodem geslagen. Lokomotief scoorde rustig door en Apollo scoorde niet meer.

De komende week is het Apolloteam vrij. Er volgen nog uitwedstrijden tegen Binnenland en Almonte.

[door: Frank Volkers]