ProBuild niet failliet

Vanmorgen verscheen er een bericht in het Noordhollands Dagblad waarin te lezen was dat het firma ProBuild failliet zou zijn. Dat is echter volkomen onjuist, liet een gepikeerde algemeen directeur Piet Reijne onmiddellijk weten. “Waar het in werkelijkheid om gaat is het afstoten van een onrendabele tak, ProBuild Systeembouw geheten.”

ProBuild Noord-Holland – de hoofdsponsor van ProBuild Lions – is springlevend, ook al zijn de tijden in de bouwwereld op dit moment zwaar. “Het is onbegrijpelijk hoe een journalist zo onzorgvuldig kan zijn”, aldus Reijne. “Waarom kijken ze niet even op onze website, of bellen ze mij gewoon niet even om te vragen hoe het zit?”

Dat is inderdaad de vraag. Wel pleegde de krant een telefoontje met Henk Wals, de algemeen manager van het vrouwenteam van ProBuild Lions. Deze werd gistermiddag verrast met de vraag hoe het nu verder moest met de Lions, nu ProBuild failliet was. Het antwoord luidde dat áls dit het geval zou zijn, de Lions gewoon zouden doorgaan in de eredivisie. De Stichting Topbasketball Landsmeer drijft niet op één hoofdsponsor, maar vele kleinere.

“Maar we zijn er trots op onder de naam ProBuild Lions te spelen”, aldus Wals. “De verhouding met Piet Reijne en zijn bedrijf is gedurende tien jaar zó goed geweest, dat we graag met ProBuild verbonden blijven, ook als het even wat slechter gaat in de bouwwereld. Een meer betrokken sponsor kun je niet wensen.”

Het Noordhollands Dagblad heeft op zijn website al een rectificatie geplaats. Maandag gebeurt dat ook in de papieren krant.