ProBuild Lions in overtime langs Eurosped Twente.

ProBuild Lions maakte het zichzelf onnodig moeilijk door  Eurosped Twente in de laatste seconden van de reguliere speeltijd langszij te laten komen, 55-55. In de verlenging schakelde het Landsmeerse team een tandje bij en mede met hulp van het publiek werd Eurosped met lege handen naar Tubbergen teruggestuurd, 65-60.

Door deze overwinning en het niet spelen van concurrent Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam nam ProBuild de eerste plaats alleen in bezit.

Verdedigend zat het best wel goed, maar aanvallend ging het in de afronding te vaak mis.
“We houden Eurosped op 55 punten en dat is goed”, analyseerde coach Laki Lakner vlak na de wedstrijd. “Maar dan moeten wij er wel meer dan 55 in gooien. Daarvoor scheppen we wel voldoende kansen, maar die laten we onbenut en scoren we uiteindelijk ook slechts 55 punten. In de verlenging weten we de kansen beter te benutten en pakken we de winst”.

Eurosped opende dankzij twee driepunters in twee minuten sterk, maar daarna nam ProBuild onder aanvoering van captain Molly McDowell het heft in handen met een 20-8 voorsprong als gevolg. Een time-out ontregelde het Landsmeerse aanvalsspel en Eurosped vocht zich tot 21-13 terug.

Tot de achtste minuut van het tweede kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor ProBuild Lions, 31-23. Marianne van der Hoek vond het toen welletjes en nam haar team op sleeptouw. Ruststand: 31-30.

In het derde kwart ging aanvallend veel mis en daar profiteerde Eurosped van, 38-42.

ProBuild Lions herstelde zich en met nog drie minuten op de klok was de achterstand omgebogen in een 48-45 voorsprong. Eurosped gaf zich echter nog niet gewonnen en sleepte er een verlenging uit, 55-55.

In de verlenging maakten Marlous Nieuwveen, Molly McDowell en Christine Presswood het verschil. Eindstand 65-60.

Molly McDowell scoorde 23 punten. Christine Presswood maakte er 20 en Marlous Nieuwveen 11. Kim Hartman kwam tot 8 punten, 6 rebounds en 3 steals.

Na de wedstrijd waren er bloemen voor Danielle de Vreede. Na een revalidatieperiode van ongeveer anderhalf jaar stond zij weer een paar minuten op de speelvloer.