Bezoek aan koploper STOL Grasshoppers

Het is decennia geleden dat Grasshoppers de eredivisie aanvoerde, als het al gebeurd is, maar nu is het toch echt weer zover. Een hele mooie prestatie van het Katwijkse team en vooral van coach Bo Melis, die de afgelopen drie jaar stap voor stap verbeteringen doorvoerde.

Zaterdag won STOL fraai van Challenge Sports, in Barendrecht nog wel. En nu de dames-2 van Grasshoppers gisteravond Eurosped uit de beker knikkerden, kan het helemaal niet meer stuk in Katwijk.

Zonder kleerscheuren uit Cleyn Duin komen, dat lukt dus bijna niemand meer. Toch is dat precies wat coach Laki Lakner van plan is, ondanks zijn gehavende selectie. “Waarom niet? We beginnen de laatste wedstrijden wat beter te spelen, de aanvallen beginnen te lopen en de laatste drie wedstrijden scoren we boven de 70 punten. Als we zaterdag die lijn doorzetten en een beetje slim omgaan met de speelstijl van Grasshoppers, dan kunnen we best winnen.”

Dat zou aardig zijn, want zaterdag gaat het weer om een wedstrijd die bepalend is voor de volgorde aan de top. De wedstrijd begint om 20:15 uur. Katwijk is een halfuurtje rijden, maar u kunt ook met de bus. Die vertrekt om 18 uur bij het Indoorcentrum Landsmeer.