Lions naar volgende bekerronde

Nog geen etmaal na de wedstrijd tegen Lekdetec stond ProBuild Lions opnieuw in het veld. Dit keer in Rosmalen, om daar een bekerwedstrijd te spelen tegen Black Eagles. De Lions hadden weinig moeite met de promotiedivisionist en wonnen met bijna 60 punten verschil: 39-98.

Er werden veel breaks gelopen en veel driepunters raak geschoten. “Het helpt kennelijk als de boog wat dichterbij ligt”, zei coach Laki Lakner na afloop. “Misschien goed voor het zelfvertrouwen, deze wedstrijd”. De Landsmeerse hoofdcoach zat in Rosmalen de laatste van zijn drie wedstrijden schorsing uit.

Kim Hartman leidde de Lions met 27 punten. Romy Stijsiger had 17 punten en Demelza ten Caat 15.

ProBuild schoot uit de startblokken en leidde na het eerste kwart met 12-34. Met rust was voorsprong opgelopen tot 17-55 en na de derde periode stond het 25-79.

De volgende tegenstander is van een heel ander kaliber: Challenge Sports Binnenland Rotterdam. Het wordt een uitwedstrijd in Barendrecht, die gespeeld wordt op vrijdag 9 december om 20:45 uur.