Zaterdagavond Lekdetec

Zaterdagavond ontvangt ProBuild Lions bezoek van Lekdetec. Altijd een leuke ontmoeting, want met oude bekenden als de zusters Biesters en Tanya Bröring heeft de club uit Bemmel speelsters in zijn gelederen die bij ProBuild in het verleden een belangrijke rol hebben gespeeld. Anouk en Kris hebben we al eerder teruggezien, maar Tanya niet. Haar laatste wedstrijd op Landsmeerse grond vond plaats op 27 mei 2007, toen ProBuild Lions met haar als vloerleider landskampioen werd na een uitputtende serie van zeven wedstrijden tegen Den Helder.

Het zou een passend eerbetoon zijn als het Landsmeerse publiek Tanya met een warm applaus zou begroeten.

Slecht nieuws is het vertrek van de eveneens met de geschiedenis van het Landsmeerse basketball verbonden coach Robin Hollander bij Lekdetec. Aan het Noordhollands Dagblad liet hij deze week desgevraagd weten dat zijn terugtreden te maken heeft met zijn gezondheid. Een zware slag voor het team uit Bemmel, maar vooral voor Robin zelf.

Zoals de insiders al verwachtten, wordt Robin Hollander (tijdelijk?) vervangen door René van der Wielen, die ook geen onbekende is in Landsmeer. Hij coachte de Lions in de tweede helft van het seizoen 2007-2008. Zaterdag zit hij voor het eerst weer op de bank in Landsmeer en in de eredivisie. Met zijn kennis en ervaring zal het team uit Bemmel er niet slechter op worden.

De eerste ontmoeting in Bemmel verloor ProBuild met 64-58.

Op dit moment delen de Lions en Lekdetec samen met Challenge Sports en STOL de eerste plaats op basis van het aantal vergaarde wedstrijdpunten. Eén van beide teams zal na zaterdag een stukje terugzakken.

Bij ProBuild kampt men nog steeds met flink wat blessures. De coaching staf beschikt over niet meer dan zes volledig gezonde speelsters, de rest kampt met van alles en nog wat. Coach Laki Lakner zit zaterdag de tweede wedstrijd van zijn schorsing uit.

De wedstrijd begint om 19:30 uur.