Apollo U20 uitgeschakeld voor de beker

Apollo meiden U20 uitgeschakeld voor de beker.

“Goed getraind in de voorgaande week, maar uitvoering op het veld in de wedstrijd klopte niet.” Dat was het korte en bondige commentaar van coach Jesse Korf na de verloren bekerwedstrijd van BC Apollo tegen Black Eagles. Afspraken werden niet nagekomen en zaken die in de voorgaande week nog vanzelfsprekend leken, werden ineens erg moeilijk in de wedstrijd.

De Amsterdams/Landsmeerse combinatie was kansloos in het Brabantse land en werd met 90-54 terug naar huis gestuurd. De U20 cup met de grote oren komt dit jaar nog niet in de Amsterdamse prijzenkast te staan.

BC Apollo moest het doen zonder Nina Burgert en Beau Baars die beiden met het U16 team van Probuild Lions moesten spelen. Zora te Koele is nog aan het revalideren van haar enkelblessure. Ze is nog niet zo ver dat ze kan spelen, maar zat wel gewoon op de bank.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, er was niet zo heel veel over te melden. Black Eagles nam binnen 4 minuten een 19-4 voorsprong o.a. dankzij drie driepunters. Linda Polak wist met 7 punten nog iets terug te doen, maar het leed was eigenlijk al geschied. Stand na de eerste periode 24-11.

In de tweede periode wist BC Apollo nog enigszins in het spoor te blijven van de zwarte vogels. Andrea Volkers scoorde met een aantal goede centre-acties 8 punten en er was een driepunter van Delicia van West. De rust kwam bij 45-30 voor Black Eagles.

Na de rust was er weinig eer meer te behalen voor BC Apollo. Alle speelsters zorgden er in ieder geval voor dat ze op de scoresheet kwamen te staan met wat puntjes. Esmee van Scheppingen had twee goeie acties waar vier punten uitkwamen.

Scores : Linda 15, Andrea 8, Bloeme en Delicia 7, Afra en Esmee 4, Sybel 3, Nienke, Thelma en Michelle 2

Frank Volkers

1 thought on “Apollo U20 uitgeschakeld voor de beker

Comments are closed.