Coach Lakner: Sanne van Dongen ruwe diamant die kan gaan schitteren

Coach Laki Lakner zag veel dingen niet goed gaan tijdens de wedstrijd om de Supercup. Toch was hij na afloop niet ontevreden. Gegeven het stadium van de voorbereiding en het feit dat er vier nieuwe speelsters moeten worden ingepast, deden de Lions het niet slecht, vond hij. Vooral de wijze waarop de speelsters verdedigden deed hem en zijn staf goed.

“We hebben veel meer mogelijkheden dan vorig seizoen”, aldus de coach. “We kunnen er verdedigend nu weer hard tegen aan. Wij kijken bij de selectie van onze speelsters altijd vooral naar hun verdedigend vermogen en dit jaar hebben we wat dat betreft goede zaken gedaan. Speelsters als Kim en Demelza zijn echte bijtertjes en met Marlous onder de basket als sluitpost kunnen we het elke tegenstander lastig maken. Ook Karen Heinen is wat de defense betreft een topper en ik ben blij dat zij nu eindelijk door haar blessureperiode heen is. Maar er valt nog veel winst te halen: bij ons is verdedigen meer dan hard achter je tegenstander aanrennen en de subtiliteiten moeten er nog inslijten. Daar zijn we nog even mee bezig.”

Aanvallend moet er ook nog veel gebeuren, meent Laki Lakner. “Nu we inside meer mogelijkheden hebben en minder van één goede scorer als Kati Harty afhankelijk zijn, spelen we ook andere spelletjes dan vorig seizoen. Dat ging nog lang niet altijd goed in de timing. Ook dat kost nog veel werk.”

Enthousiast was coach Lakner over het spel van de achttienjarige back-up guard Sanne van Dongen. “Ik wist dat ze getalenteerd en niet bang was, maar het is wel bijzonder als je in je allereerste eredivisiewedstrijd – om een prijs nog wel – meteen in de dubbele cijfers zit en 50% schiet – en dat in 15 minuten speeltijd. Ze deed ook dingen fout, maar toch. Sanne is een ruwe diamant waaraan nog geslepen moet worden, maar ze kan schitteren volgens mij.”

1 thought on “Coach Lakner: Sanne van Dongen ruwe diamant die kan gaan schitteren

Comments are closed.