Live Internet TV

Voor de degenen die zich afvragen hoe het zit met de live-wedstrijdbeelden, die de laatste weken op deze site zijn vertoond, het volgende. Tijdens het Only Friends toernooi en bij enkele andere gelegenheden hebben we voor het eerst geëxperimenteerd met live streams van wedstrijden. We gebruiken daarvoor simpele middelen, die niet veel kosten. Maar we zijn nog niet tevreden met het resultaat: de beelden waren nog wat schokkerig en grof gepixeleerd. Dat moet beter kunnen.

Ook de wedstrijd van de Supercup zal weer live gestreamd worden op deze website. We hebben wat aanpassingen gedaan in de bekabeling en de software en onze verwachting is dat de kwaliteit van de beelden acceptabeler zullen zijn. Bij de volgende gelegenheid proberen we weer wat uit en zo willen we stap voor stap komen tot een goed te volgen registratie van de wedstrijd, inclusief het in beeld brengen van de stand. En dan zullen we proberen elke thuiswedstrijd van ProBuild Lions live te brengen. Volgende stappen zijn dan de wedstrijden te voorzien van gesproken commentaar en het geheel na de wedstrijd bliksemsnel te versnijden tot een 3-minutenclip à la NBA-TV. Die stappen kunnen we nu nog even niet maken, maar wie weet in de toekomst wel.

Want de toekomst van het Nederlandse basketball ligt volgens ons bij Internet-TV. Van de onveranderlijk op voetbal en schaatsen ingestelde Nederlandse televisiesportprogramma’s hebben we niets te verwachten. Stel dat meer clubs – ook uit het mannenbasketball – live hun wedstrijden zouden uitzenden en dat deze bij elkaar gebracht zouden worden op bijvoorbeeld een NBB-site of iBasketball: dan hebben we toch een prachtig instrument in handen?