ProBuild Lions begint seizoen met slag om Supercup

Net als de laatste twee jaar begint het seizoen voor de dames van ProBuild Lions met de strijd om de Supercup. En net als in 2009 en 2010 vindt die wedstrijd in het Indoorcentrum Landsmeer plaats. De vorige twee cups vielen in de handen van de Lions; of dat dit jaar weer het geval zal zijn is nog maar de vraag. Tegenstander is Challenge Sports Binnenland Rotterdam, het team dat een fraaie stunt uithaalde door de inmiddels wat al te gemakkelijk denkende Landsmeerse kampioen in de halve finale van de play-offs met 2-0 te verslaan.

En de Rotterdamsen zijn niet slechter geworden. Zo zijn international Rachel Roubehie-Fissa en schutter Charlotte Kromhout (beiden ex-AutoCAD Amazone) aan het team toegevoegd. Binnenland belooft dé grote concurrent van ProBuild te worden dit seizoen.

Volgens coach Laki Lakner is ProBuild Lions er evenmin op achteruit gegaan. Weliswaar is sterspeelster Kati Harty voorgoed teruggekeerd naar het vaderland aan de overzijde van de oceaan, maar daar staat tegenover dat er vier uitstekende Nederlandse speelsters zijn toegevoegd. Drie internationals: Demelza ten Caat (CTO), Kim Hartman en Marlous Nieuwveen (Leiderdorp). Maar ook een jong talent: de achttienjarige spelverdeelster Sanne van Dongen (BC Apollo). Alle vier hebben ze in de voorbereiding al laten zien aanwinsten te vormen.

Met Marie Hoogstraten en Karen Heinen in goede conditie en Daniëlle de Vreede en Nadine Boesaart op de weg terug van blessures, beschikken de Lions over een buitengewoon diepe bank, met dertien volwaardige eredivisiespeelsters. De verwachting is dat de punten verdeeld gaan worden over meer speelsters en dat de Lions in staat zullen zijn hun verdediging weer op het oude, bloedfanatieke niveau te brengen. Vorig seizoen ontbrak het daarvoor door blessures uiteindelijk voldoende inzetbare speelsters.

Toch is ProBuild tijdens de Supercupwedstrijd ook niet blessurevrij. Naast Nadine Boesaart en Daniëlle de Vreede zullen ook Belinda Bos (knie) en Marie Hoogstraten (enkel) niet kunnen spelen.