Basketball Totaal nieuwe kledingsponsor ProBuild Lions

ProBuild Lions heeft een nieuwe kledingsponsor: Basketball Totaal. Het bedrijf uit Leiden zal het damesteam de komende vier jaar van kleding van het merk Slamdunkz voorzien. Daar tegenover staat dat de hele vereniging ProBuild Lions hun kleding gaat afnemen bij Basketball Totaal.

ProBuild Lions denkt aan Basketball Totaal een goede partner te hebben gevonden. “In tegenstelling tot de meeste andere kledingsponsors doet Basketball Totaal alleen in basketballkleding”, aldus ProBuild-manager Henk Wals. “Dat betekent dat ze zelf met ideeën komen, binding hebben met het basketballwereldje, weten wat basketballspeelsters prettig vinden om te dragen en precies weten wat wij voorstellen. Dat werkt veel prettiger.”

Basketball Totaal zal naast de kleding voor speelsters en staf ook items voor de fans van ProBuild Lions gaan aanbieden.

Directeur Ivo Boom van Basketball Totaal is op zijn beurt ook blij met de verbintenis. “ProBuild Lions is de laatste vijf jaar het meest succesvolle damesteam, terwijl de zaken rondom het team behoorlijk professioneel geregeld zijn, ook in vergelijking met het Nederlandse herenbasketball. Ze hebben ook een grote aanhang. Voor ons is het aantrekkelijk onze producten hieraan te verbinden. Ik zie allerlei interessante mogelijkheden.”

De stijl van ProBuild Lions zal weinig veranderen: opnieuw wordt gekozen voor een basic design in rood met navy, zonder veel tierelantijnen. De reserve-tenues en de kleding voor de staf worden als altijd navy met rood. Wel zal er meer reclame op de kleding komen dan voorheen. “Meer sponsoren zijn geïnteresseerd in hun naam op de kleding”, aldus Wals. “Dat is bij ons niet de goedkoopste vorm van sponsoring, maar aangezien onze foto’s en filmpjes steeds beter verspreid en bekeken worden, wel steeds interessanter.”