Internationaal toernooi in Landsmeer

Op 10 en 11 september organiseert ProBuild Lions een internationaal toernooi met een sterk deelnemersveld. Deelnemers zijn – naast ProBuild Lions zelf – het Duitse BC Pharmaserv Marburg, ZKK Merkur Celje uit Slovenië en St Katelijne Waver uit België. Marburg werd in Duitsland eerste in de reguliere competitie, maar werd net als de Lions uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs. St Katelijne Waver en Merkur waren dit jaar verliezend finalist in de play-offs, na beide in de afgelopen jaren een serie landskampioenschappen op hun naam te hebben gezet.
Met het toernooi zal de vernieuwde Landsmeerse sporthal officieel in gebruik genomen worden. Het toernooi heet Only Friends International Basketbal Tournament, naar een Amsterdamse organisatie die tot doel heeft sport voor gehandicapte kinderen en jongeren mogelijk te maken. Vanaf het komende seizoen gaat ProBuild Lions dit doel ondersteunen.
Om alvast in de agenda te noteren: zaterdag 10 september speelt St Katelijne om 17:00 uur tegen BC Marburg. Om 19:30 uur treedt ProBuild Lions aan tegen Merkur Celje. Op zondag de 11e is de troostfinale om 13:00 uur en de finale om 15:00 uur.


International tournament in Landsmeer

On September 10th and September 11th an international tournament will take place in Landsmeer, organized by ProBuild Lions. The Lions will meet BC Pharmaserv Marburg from Germany, ZKK Merkur Celje from Slovenia and St Katelijne Waver from Belgium. The tournament marks the re-opening of the renovated Landsmeer gym, with a brand new wooden floor.
On Saturday the 10th of September St Katelijne and BC Marburg battle each other at 17:00 hrs, followed by a meeting of ProBuild Lions and ZKK Merkur at 19:30 hrs. On Sunday the losers finals will be held at 13:00 hrs and the winners finale will take place at 15:00 hrs.
“Only Friends” is a Dutch organization to promote sport and physical activities for children with mental retardation or a physical handicap. ProBuild Lions supports “Only Friends” and promotes its goals. This tournament is a token of our support.