Try-outs U20 eredivisie

ProBuild Lions wil komend seizoen met een MU20-team inschrijven voor de eredivisie. Het team zal deels bestaan uit jonge Landsmeerse meiden, maar er is ook ruimte voor talent uit de omgeving. De komende week organiseren de Lions vier try-outs in de Landsmeerse sporthal voor ambitieuze meiden van 16-19 jaar, die bereid zijn ten minste vier keer per week te trainen, exclusief het verplichte fitnessen.

De beoogde coach van het MU20-eredivisieteam is Jesse Korf. Jesse doorliep de Johan Cruijff-Academy en deed vervolgens de Master International Sport Management, waarbij hij stages liep bij de heren van Omniworld en het Nederlands team. Bij ProBuild coachte hij jeugdteams en de heren-1 en was hij assistent van Laki Lakner bij de dames. Het afgelopen seizoen deed hij een half jaar ervaring op als assistent-coach in de NCAA1 bij de University of Texas, waar hij ook werkte aan een PhD in sportmanagement. Theoretisch uiterst onderlegd, is Jesse ook een uitstekende motivator en leraar op de vloer – de ideale coach voor een jong talententeam.

Het besluit om een Landsmeers meiden-eredivisieteam te starten komt vroeger dan verwacht. Drie jaar geleden maakte ProBuild Lions een nieuwe start met de jeugdopleiding. Het plan startte met een kwaliteitsimpuls voor de jongste jeugdteams, met het doel om deze eerste nieuwe lichting na verloop van tijd in de landelijke top te krijgen. Talent bleek er te zijn: vorig jaar coachte Laki Lakner al een MU16-team naar de top van de gecombineerde Rayon West/NH-klasse, wat in feite het hoogste niveau is.

Volgend jaar staat er aan de meidenkant vanaf de U10 zowat bij elke lichting een topcoach met eredivisie- en/of NCAA-ervaring: Dwight van West, Molly McDowell, Jesse Korf en Laki Lakner. ProBuild hoopt hiermee weer een flinke stap te zetten in het streven een goede jeugdopleiding neer te zetten.

De data van de try-outs in het IC Landsmeer:

Maandag 23 mei (18:00-20:00)
Woensdag 25 mei (17:30-19:30)
Donderdag 26 mei (18:00-20:00)
Maandag 30 mei (18:00-20:00)

Contactpersonen: Sabrina Oudkerk-Pool of Laki Lakner.