Lente League

Het seizoen 2010-2011 is korter dan gewoonlijk. We zijn in oktober begonnen. Celeritas Donar is sinds vorige week al uitgespeeld, dus voor hen duurde de competitie vier-en-een-halve maand. Voor Wereldtickets en ProBuild duurt het seizoen het langst: zij spelen op 26 maart de bekerfinale. Dat is dus zes maanden. De overige teams zitten daar een beetje tussenin.

De korte duur van het seizoen heeft te maken met het programma van het Nederlands team, dat in het voorjaar een kwalificatietoernooi moest spelen. Toen het eredivisieprogramma al was vastgesteld bleek dat kwalificatietoernooi weer van de baan te zijn, maar toen dat bekend werd, was het al te laat om het schema weer te veranderen.

Om het gros van de Nederlandse basketballtop niet zes tot acht maanden in ledigheid te laten doorbrengen, heeft de Dames Eredivisie Commissie met de clubs afgesproken dat er een zogenaamde Lente League zou worden verspeeld: een soort vrije nacompetitie waaraan de clubs met opnieuw samengestelde teams zouden kunnen deelnemen. Speelsters uit de oorspronkelijke selectie, junioren, of meiden die van de straat worden opgepikt; het maakt niet uit. De Lente League duurt tot in juni en eindigt met een Final Four toernooi. Niet alle clubs waren even enthousiast (ProBuild Lions en HLB Accountants niet, bijvoorbeeld), maar iedereen heeft zich wel verbonden om mee te doen. Het schema voor de Lente League is inmiddels gemaakt.

Begin deze week kwam er een rondzend-mail uit Bemmel, waarin Lekdetec liet weten voor de Lente League geen team op de been te kunnen brengen. Blessures en drukte met de U20 maakten dit onmogelijk. Duidelijk is dat ook andere teams met blessures te kampen hebben. Het roept de vraag op of we de Lente League eigenlijk nog wel willen. ProBuild Lions was zoals gezegd niet enthousiast: het gaat om niks, publieke belangstelling zal er niet zijn, maar we moeten wel het vrijwilligerslegertje rond het team op de been houden en kosten voor onder meer reizen en zaalhuur maken. Niettemin geldt: afspraak is afspraak en als de Lente League gehouden wordt, doen we gewoon mee.

Maar de vraag is dus: willen we die Lente League in meerderheid eigenlijk nog steeds? En zit het publiek er op te wachten? In de rechterkolom een kleine poll om de opinie te peilen. En hieronder kunnen meningen geplaatst worden.

Spring League
Due to the schedule of the national team, the competition is cut short with almost two months. Including the play-offs it usally lasts until the end of May, but this season we’re done at the end of March. To compensate for this the Dutch Basketball Association has decided to organize a so called Spring League, which will be concluded with a Final Four tournament in June. It is allowed to add new players to the roster. ProBuild LIons was not too enthousiastic about the whole idea, but like all other teams we committed ourselves to participate. But this week Lekdetec Bemmel announced to have second thoughts about the Spring League, resulting in their decission to decline from participating. In reaction we put up a little poll on the right side of this website: do we want the Spring League to be cancelled?

This website stores some user agent data. These data are used to provide a more personalized experience and to track your whereabouts around our website in compliance with the European General Data Protection Regulation. If you decide to opt-out of any future tracking, a cookie will be set up in your browser to remember this choice for one year. I Agree, Deny
576